fbpx

Karbantarási Tanácsok (RCMP)

 

A Spot Cleanic átfogó megközelítése egy költséghatékony szőnyegkarbantartási programot biztosít. Integrált, négylépéses folyamatunk megakadályozza a ragadós maradványok és szennyeződések felhalmozódását, meghosszabbítja a szőnyeg élettartamát és javítja a megjelenést hónapról hónapra. Tartsa fenn Ön is szőnyegei ápoltságát és kinézetét az év minden napján a szőnyegkarbantartás négy alappillérének segítségével.

A szőnyegkarbantartás 4 alappillére

 

A szőnyeg a irodája egyik legdrágább és legjobban rongálódó eszköze lehet. Ezen eszköz védelmével hosszú távon nemcsak pénzt takaríthat meg, de sokat árulhat el a szervezet jellegéről is. A Spot Cleanic-nél meggyőződésünk, hogy szőnyegének mindig a legjobb formáját kell mutatnia.

A Spot Cleanic  Rendszeres Szőnyeg Karbantartási Terve (RCMP) meghatározza a karbantartás teljes folyamatát bármilyen létesítmény szőnyegeinek megfelelő ápolására. Integrált, négylépéses folyamatunk megakadályozza a ragacsos maradványok és a szennyeződések felhalmozódását, megóvva a drága, gondosan megválasztott szőnyegek színét és megjelenését.

Az alábbi átfogó szőnyeg karbantartási programot a Spot Cleanic több mint 50 év tapasztalatainak következményeképp fejlesztett ki. Ezeknek a lépéseknek a segítségével időt és pénzt takaríthat meg  így szőnyegei mindig a legjobb formájukat mutathatják.

szőnyegkarbantartás tervezet

1. lépés – Megelőző szőnyegkarbantartás

 

A megelőző karbantartás a szőnyeg megjelenésének védelme szempontjából a legkevésbé költséges, mégis a legfontosabb és leghatékonyabb lépés. Mivel a szennyeződések 80%-a a látogatók és az ott dolgozók lábáról kerül az épületen belülre, ezért a cél a szőnyeggel valóban érintkezésbe kerülő szennyeződések mennyiségének csökkentése a felhalmozódás elkerülése érdekében.

2. lépés – Napi szőnyegkarbantartás

 

A nagy forgalmú területek gyakori porszívózása eltávolítja a száraz szennyeződések felhalmozódásának 80–90%-át. Válasszon kereskedelmi minőségű foltisztító csomagot, vagy olyan ipari álló porszívót, amely megfelel a Carpet & Rug Institute tanúsítási kritériumainak. Bizonyított tény, hogy a magas szűrő rendszerrel ellátott porszívók hosszabb életciklust biztosítanak és hatékonyabban tárolják a port a napi porszívózási ciklusok során. Naponta ellenőrizze a szűrőit és a porzsákot. Állítson össze egy folttisztító csomagot az olajokból, zsírokból, viaszból, italokból és más idegen anyagokból származó elszennyeződött, elszíneződött foltok azonnali tisztításához. A foltokat legjobb azelőtt kezelni, mielőtt megszáradnak, ezért ajánlott, hogy a takarító csapat naponta vegye szemügyre a felületet. Ideális megoldás lehet a napi szennyeződések eltávolítására ha Spotting Tool-t és a Crystal Spot Remover-t használnak ezeken a speciális területeken.

3. lépés – Időszakos szőnyegkarbantartás

 

A jelenleg elérhető leghatékonyabb, legbiztonságosabb és költségkímélő módszer a szőnyegek kifogástalan megjelenésének fenntartására az alacsony nedvességtartalmú kristálykapszulás időszakos szőnyegtisztítás.

A tipikus forgatókönyv a következő szokott lenni egy olyan létesítményben, amelyben csak negyedéves időszakos szőnyegkarbantartást folytatnak:

szőnyegkarbantartás negyedéves

Most hasonlítsa össze a fenti ábrát a havi Smart Care® Rendszerrel történő karbantartás eredményével:

szőnyegtisztítás és szőnyegkarbantartás havonta

A mélytisztítást évi 1 alkalomra csökkenheti a Spot Cleanic havi kezelései mellett. A kevesebb költséggel járó programozott eljárás úgy őrzi meg a szőnyegek külalakját, hogy közben meghosszabbítja annak élettartamát!

Az ideiglenes szőnyegkarbantartás célja, hogy tisztán tartsa a szőnyeget, és a lehető legalacsonyabb költség mellett fenntartsa az állandó megjelenési szintet. Az elsődleges hangsúly az alacsony nedvességtartalmon és a szőnyegszálak rendszeres megemelésén van.

 

A Spot Cleanic Smart Care® Rendszere egy újgenerációs, hatékony,  időszakos karbantartási folyamat, amely három egyszerű lépést foglal magában:

Vigyen fel CRYSTAL DRY EXTRA tisztítószert a szőnyegpadlóra kézi permetezővel vagy Smart Care® Trio készülékkel. A CRYSTAL DRY EXTRA tisztító oldat nem veszélyes, nem tartalmaz illékony szerves vegyületeket, ezen kívül gyapjúra és foltálló szőnyegszálakra történő felhasználásra egyaránt engedélyezett.

Azonnal dolgozza bele a CRYSTAL DRY EXTRA tisztítószert a szőnyegszálakba egy Smart Care® TRIO készülékkel. Az új Smart Care® TRIO 50% -kal több kefemozgással biztosítja a nagy kiterjedésű területek 50% -kal gyorsabb tisztítását.  A Smart Care® gépek a CRYSTAL DRY EXTRA oldatot mélyen a szőnyegrostokba dolgozzák és az egyes szálakat  több irányba dörzsölve  egyidejűleg megemelik és kinyitják a szőnyegrostokat.

Porszívózzon fel kevesebb mint 20 perc múlva, vagy a következő porszívózási ciklusban. A CRYSTAL DRY EXTRA  tisztítószer átlátszó polimer kristályokba zárja a ragacsos szennyeződéseket, amelyek elég kemények ahhoz, hogy könnyen felszívhatók legyenek.

4. lépés – Mélytisztítás

 

Ezt a takarítási módszert csak évente javasolt elvégezni, kivéve azokat a különleges eseteket, mint az ideiglenes karbantartás rossz ütemezése, beázás vagy egyéb rendkívüli körülmények.

 

Csak tiszta vizet szabad használni, kivéve ha különböző vegyi anyagok halmozódtak fel a szőnyegben. Ebben az esetben javasoljuk a CRYSTAL® QUICK RESTORE ™  használatát előpermetként a  mélytisztítás előtt. A legjobb eredmény elérése érdekében keverje össze az előpermet egy  Smart Care® TRIO készülék tartályában, így megnöveli a tisztítás hatékonyságát a szőnyegrostok megemelésével és kinyitásával.

 

Szeretne többet megtudni az általunk alkalmazott módszerről?

Amennyiben szeretné részletesebben megismerni vagy akár személyesen is megtapasztalni a módszer előnyeit, akkor kérjen saját helyszíni bemutatót.

Keressen fel minket, és érdeklődjön a lehetőségekről a [email protected] email címen vagy a +36 30 629 2952 telefonszámon!