fbpx

Speciális folteltávolítás irodákban és szállodákban elhelyezett szőnyegeken

 

A Spot Cleanic csapatát a speciális folteltávolítás mestereiként emlegeti a szakma. Tapasztalatainkra támaszkodva pontosan meg tudjuk ítélni, hogy az adott típusú szőnyegeknél, milyen módszer alkalmazása a megfelelő. Amennyiben olyan szennyeződés jelenik meg szőnyegén, amit a hagyományos tisztítószerekkel nem tud eltávolítani, keressen minket bizalommal. A karbantartási és tisztítási szolgáltatásainkon felül törekszünk arra, hogy sokkal többet tudjunk nyújtani ügyfeleink számára. Jelentős figyelmet fordítunk a szakmai tudás megosztására, így ügyfeleink, valamint a gyártó cégek is el tudják sajátítani a Foltakadémián lévő továbbképzéseink alkalmával az átfogó karbantartás részleteit. A megfelelő képzés és a javasolt termékek használatával azonnal eltávolíthatja a foltot. Ha pedig nem tudja, hogyan kezdjen neki, a Folt útmutató segítségével könnyen meghatározhatja, hogy melyik termék és mely kezelés szükséges a kérdéses folt eltávolításához.

Megoldást nyújthat a kávé-, tea-, üdítő- vagy borfoltokra, ezenkívül segítséget adhat a rágógumi vagy zsíros ételmaradék által okozott kellemetlenségekre. Folttisztítási szolgáltatásunk segítségével többek között olyan problémáktól szabadulhat meg, mint a beázás okozta elszíneződés. Persze ne felejtsük el, minden szennyeződés ellen az a leghatásosabb, ha minél hamarabb nekilátunk a kezelésének.

A speciális folteltávolítás és a szőnyegtisztítás terminológiájának megértése

 

Általában az üzemeltetők a szőnyegek megbízható gondozói, akik fontos szerepet játszanak az iroda- és szállodaszőnyegek élettartamának meghosszabbításában azáltal, hogy megfelelően kezelik a foltokat, a szennyezett területeket és az azon kiborult folyadékokat. Noha egyesek össze-vissza használhatják az eltérő módszereket a szakembereknek meg kell érteniük a kulcsfontosságú különbségeket és tisztában kell lenniük a megfelelő kezelés módjával.

speciális folteltávolítás fajtái

Kiömlés – A véletlenszerű kiömlés az elsődleges tettes, amely pacákat és foltokat okoz. A kiömlés típusa a létesítmény tevékenységétől és céljától függ leginkább, de a legtöbb szervezetnek számíthat az ételek és italok kiömlésére.

 

Szilárd szennyeződések – Ha egy szerves anyag kiömlik a szőnyegre, foltot hoz létre. Ezek az anyagok nem változtatják meg tartósan a szőnyeg szálait és ez megkülönbözteti őket.

 

Folt – Ha a foltokat felügyelet nélkül hagyják és nem kezelik őket időben, azok állandóvá válhatnak. Idővel az anyag beágyazódik a szőnyegszálakba és elszíneződést okoz. Bizonyos típusú szőnyegfoltokat nehezebb eltávolítani, de nem lehetetlen a megfelelő megoldással.

A foltok keletkezésének megakadályozása

 

Az irodai szőnyegen történő folyadék kiömlésének és a foltok kezelésének legjobb módja a megelőző intézkedések meghozatala az előfordulásuk minimalizálása érdekében. Hogy segítse az épület bérlőit, látogatóit és alkalmazottait korlátozzák a kellemetlenségeket az alábbi stratégiák alkalmazásával:

  • Irányelvek meghatározása – Egyes létesítmények megtiltják a látogatóknak, hogy külső ételeket vagy italokat hozzanak be, hogy elkerüljék a szőnyeggel borított területeken történő kiömlést. A üzemeltetőknek arra kell ösztönözniük az ügyfeleket, hogy emlékeztetőül tüntessék fel a bejáratnál a megfelelő táblákat. Az ételek és italok behozatalát megengedő létesítményeknél fontos emlékeztetni az ügyfeleket és a személyzetet, hogy fokozottan ügyeljenek erre és tartsanak kupakot vagy fedelet a poharakon és dobozokon, ha éppen nem használják őket.
  • Az alkalmazottak képzése a fokozott ellenőrzésre – Lehetséges, hogy a foltok akkor keletkeznek, ha az üzemeltetők nincsenek a helyszínen. Az üzemeltetőknek ki kell képezniük a létesítmény használóit, hogy töröljék fel a felesleges folyadékot vagy anyagot a szőnyegről, ha ilyet észlelnek, amíg az üzemeltetés gondoskodik a megfelelő tisztítószerek és eszközök általi kezelésről.
  • Hozzáférés biztosítása a kukákhoz és az újrahasznosító hulladéktartályokhoz – A véletlenszerű kiömlések megelőzése érdekében az üzemeltetőnek megfelelő számú szemeteskosarat és újrahasznosító tartályokat kell felszerelniük az egész épületbe az egyszerű ártalmatlanítás érdekében, és ezek időbeni kiürítéséről is gondoskodniuk kell, ha azok megteltek. Amikor a szemetesek túlcsordulnak, a tartalom kifolyhat, és az ügyfelek hajlamosabbak lehetnek arra, hogy szemetet egy közeli polcra vagy a padlóra helyezzék.

 A üzemeltetőknek prioritásként kell kezelniük a folyadék kiömlések és foltok megfelelő kezelését, fokozottan figyelniük kell a megfelelő szőnyegkarbantartásra az általuk kezelt létesítményekben. Ezeket a kellemetlenségeket könnyen ártalmatlaníthatják, ha megfelelő termékek állnak rendelkezésre. Az megfelelő irodai szőnyegtisztítás alkalmazásával gondoskodhatnak a létesítmények tisztaságáról és fenn tudják tartani az ügyfelekben és a bérlőkben a jó benyomást. A tisztaságra vonatkozó elvárások mindig magasak főleg egy világjárvány idején. Azok az üzemeltetők, amelyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak, boldogabb ügyfelekkel és kiváló hírnévvel rendelkeznek.

Nem sikerült a foltot eltávolítania?

Megpróbálta a foltot eltávolítani a folt útmutató segítségével, de nem sikerült? Vagy az Önnél keletkezett szennyeződés nem található meg az útmutatóban? Vegye fel velünk a kapcsolatot és használja az szakértőink tudását, tapasztalatát a speciális folttisztításban. Örülünk, hogy segíthetünk!

Keressen fel minket, és érdeklődjön a lehetőségekről a [email protected] email címen vagy a +36 30 629 2952 telefonszámon!