fbpx

Hogyan tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbb szőnyegkefét a tisztításhoz?

 

A szőnyegek tisztán tartása, így az ahhoz szükséges szőnyegkefék is  kiemelt fontossággal bírnak, mivel a makulátlan szőnyegek egyben a létesítményekről is árulkodnak. Az emberek szívesebben tartózkodnak tiszta környezetben, sok esetben pedig az ingatlan leendő bérlőinél ez választási szempont is lehet.

A szőnyegkefék kiemelt fontossággal bírnak a folteltávolítás terén és nagyban hozzájárulnak a szőnyeg élettartamához. Cikkünk ismerteti a szőnyegkefék funkcióit, illetve tájékoztatást nyújt arról, hogy mire ügyeljünk a szőnyegkefe kiválasztásakor, illetve miért van szükség különböző szőnyegkefékre.

 

Szőnyegkefék tulajdonságai

 

Mielőtt megvitatnánk, mely helyzetek igényelnek különböző típusú szőnyegkeféket, fontos, hogy átfogóan megértsük azokat a funkciókat, amelyekre figyelni kell a szőnyegkefék kiválasztásakor. A kefefejek minősége ugyanolyan fontos, mint a gép hatékonysága és az alkalmazott vegyszerek. A szőnyegkefék kiválasztásakor, vegyük figyelembe a következőket:

 

Összetétel– A termoplasztikus polimer, a polipropilén szobahőmérsékleten ellenáll a zsíroknak és szinte minden szerves oldószernek. A polipropilén belsővel rendelkező kefék lenyűgöző stabilitást, egyensúlyt és szilárdságot kínálnak.

Nedvesszilárdság– A szőnyegkefék rendszeres nedvességnek vannak kitéve, mivel tisztítószert juttatnak a szőnyegszálak közé. Fontos, hogy a sörték nedvesség hatására ne puhuljanak meg. A polipropilén tulajdonságai ismét előnyöket kínálnak, mivel a nejlonnal ellentétben, a polipropilénből készült kefesörték ellenállnak a nedvességnek. A polipropilén alacsonyabb kopásállósággal és olvadásponttal rendelkezik, hogy megakadályozza a nejlonszőnyeg szálak kopását.

 

szőnyegkefék forgatása

 

Kopásjelzés– A kopásjelzők segítségével megtudhatjuk, hogy mikor van szükség a szőnyegkefék cseréjére. A kopás ellenőrzéséhez ki kell vennünk a keféket a szőnyegtisztító gépből, amikor azt nem használjuk. A kopásjelző gyakran élénk színű, például vörös sörték csoportja, amely a tisztításhoz szükséges minimális tényleges sörtehosszt mutatja. Ez lehetővé teszi a használók számára, hogy összehasonlítsák a kefe sörtéit az indikátorral, és kicseréljék a keféket, ha észrevehető különbség van a sörték hosszában.

Színkód– A színkódok segítenek az alkalmazottaknak megkülönböztetni a különféle szőnyegkeféket. Akár élénk színekkel rendelkeznek, mint a kék, zöld és sárga, akár a fehér, szürke és fekete monokróm árnyalataival, a színes kefék könnyű azonosítást nyújtanak a megfelelő szőnyegkarbantartás egyszerűsítése érdekében. Ráadásul, ha több szőnyegkefével rendelkezünk, változó merevségű sörtékkel, az lehetővé teszi a különböző típusú szőnyegek kezelését.

Élettartam– Az élettartamot nagyrészt az anyagösszetétel határozza meg, de a megfelelő karbantartás szintén fontos tényező. E miatt rendszeresen forgatni kell és megfelelően le kell tisztítani a szőnyegkeféket.

 

Szőnyegkefék beszerzésekor mindenképpen érdemes megkérdeznünk a gyártót a kefe élettartamáról, hogy tudjuk, milyen gyakran kell majd cserélni azokat. Néhány szőnyegkefe 1 millió négyzetméter szőnyegtisztítást is kibírhatja, kivételes megtérülést biztosítva.  Kefe kiválasztása a szőnyegtisztításhoz A szőnyegkefék az alkalmazás függvényében különböznek. Szerencsére a színkódolás segítséget nyújt abban, hogy mikor és miért kell használni egy adott szőnyegtisztító kefét.

 

Győződjön meg arról, hogy rendelkezik különböző sörtéjű kefefejekkel a következő esetekre:

 

  • Finom / természetes szálak, például gyapjú. Az ilyen szőnyegeknél kevésbé merev sörtéjű kefékre van szükség a szőnyegszálak élettartamának megőrzéséhez. Ajánlott a rendszeres tisztítás.
  • Szintetikus anyagú vágott szőnyegek vagy ipari gyapjúból készült buklés modulszőnyegek: ajánlottak a kissé merevebb sörték, valamint a rendszeres tisztítás, ami elősegíti a beágyazódott szennyeződések eltávolítását.
  • Kereskedelmi szőnyegek, beleértve a szintetikus modulszőnyeget és az alacsony szálmagasságú bársonyszőnyeget: nem ajánlott a rendszeres tisztításuk, a kefékkel csak havi és éves helyreállító tisztítás javasolt

 

A magas minőségű szőnyegkefék beszerzése és alkalmazása a megfelelő helyzetekben megkönnyítik a létesítmények hosszútávú szőnyegkarbantartását. Kínálatunkban prémium minőségű, hosszú élettartamú szőnyegkeféket talál a Smart Care Trio szőnyegtisztító gépekhez az alábbi linken: https://spotcleanic.hu/szonyegtisztito-termekek/smart-care-kefek/

Szeretne többet megtudni az általunk forgalmazott szőnyegkefékről?

Amennyiben szeretné részletesebben megismerni termékeinket, vagy személyesen látni  őket működés közben, akkor kérjen saját helyszíni bemutatót. Keressen fel minket, és érdeklődjön a lehetőségekről a [email protected] email címen vagy a +36 30 629 2952 telefonszámon!