fbpx

A koronavírus-járvány miatti  ideiglenes bezárást követően egyre több irodaház nyílik meg. A személyzet kezd visszatérni és aki teheti valószínűleg a szőrös kedvencét is beviszi magával munkahelyre. Az évek során kialakult trend bizonyítottan jó hatással van az általános irodai hangulatra és az alkalmazottak közérzetén is jelentősen javított a kutyák jelenléte. A Virginia Commonwealth University tanulmányából kiderült, hogy az emberek kevesebb stresszt tapasztaltak, amikor kutya volt a közelükben. Más tanulmányok szerint az állatok jelenléte növelheti az alkalmazottak közötti kommunikációt és szocializációt.

A kedvencek ottléte valóban számos előnnyel járhat az irodai környezetben, ugyanakkor kellemetlen szagokat és ,,baleseteket” is okozhatnak, amelyek csúnya foltokat eredményeznek. Hogyan lehet tisztántartani a padlószőnyeget az irodai kutyák korában? A szőnyegkarbantartással kapcsolatos bevált gyakorlatok követése, az épületben dolgozók oktatása és a létesítmény szabályzatának követése jó kiindulópont lehet.

 

kutya szőnyegfolt

 

Az irodai kutyák veszélyeztetik a szőnyeg tisztaságát

 

Sok modern, nyitott alaprajzú iroda dönt úgy, hogy szőnyeget használ a zaj csökkentése érdekében, miközben színes és hívogató helyet is teremt egyszerre. A szőnyeg javíthatja a beltéri levegő minőségét (IAQ) is, mivel megfogja a port és megakadályozza annak visszakerülését a levegőbe. Ez különösen fontos lehet az allergiás alkalmazottak esetében, akik a kutyákkal egy légtérben dolgoznak az irodán belül.

Az irodai kutyákra vonatkozó házirendnek olyan szabályokat kell tartalmaznia, hogy mikor lehetnek jelen kedvenceink, ki a felelős értük, hogyan kell kezelni az esetleges ,,baleseteket” és hogyan lehet megakadályozni a szőnyeg károsodását. Egy épületben segíthet megelőzni az kisállatok okozta foltok elkerülését, ha szennyfogó szőnyegeket telepítenek a be- és kijáratoknál, valamint az iroda ajtóknál egyaránt.

A háziállatokra vonatkozó táblák elhelyezése az épület körül egy másik stratégia az irodai kutyák okozta foltok megelőzésére. Bizonyos évszakokban, rossz időjárás esetén az épület dolgozóit, akik állatokat hoznak az irodába, emlékeztetni kell arra, hogy a belépés előtt tisztítsák meg a kutyák  mancsait és szőrét. Ha mégis ,,balesetet” történik, az üzemeletetőknek  világos utasításokkal kell rendelkezniük arról, hogy mit kell tenniük és kit kell értesíteniük a gazdiknak.

Még ha kedvenceink jól is viselkednek, sok szőrt hagynak maguk után. A szőr és az egyéb szennyeződések hatékony eltávolítása érdekében naponta porszívózni kell az irodai környezetet. Az olyan irodák számára, ahol több kutya is van, szükség lehet a többszöri porszívózásra, akár a munkaidő alatt is. Fontos meggyőződni arról, hogy a használni kívánt porszívó CRI tanúsítvánnyal rendelkezzen és képes legyen hatékonyan eltávolítani az állati szőrt. Az alacsonyabb zajszinten működő porszívók ideálisak lehetnek abban az esetben is, ha tisztítást a dolgozók jelenlétében kell végezni.

 

kutyapiszok az irodában

 

A kutyapiszok eltávolítása a szőnyegről

 

Ha mégis bekövetkezne a ,,baleset”, azonnal értesíteni kell a létesítményért felelős üzemeltetőt, hogy a lehető leghamarabb foglalkozzon a kérdéssel. Az állatbarát épületek üzemeltetőinek készen kell állniuk a foltok azonnali elhárítására a következő eszközök segítségével:

  • Folt- és szageltávolító vegyszerek. A vizelet, hányás vagy fehérje alapú folyadékok által okozott foltokat hatékony koncentrátummal kell kezelni. A kedvtelésből tartott állatokat a házirendnek megfelelően kell tartani. Az általuk okozott foltokhoz pedig rendelkezni kell a megfelelő szag- és folteltávolító vegyszerekkel. Olyanokat tisztítószereket kell használni, amelyek emésztőenzimekkel segítik a szagot okozó szennyeződések kiküszöbölését, és biztonságosan alkalmazhatók szőnyegen.
  • Folteltávolító eszközök. Ha az irodán belül ,,baleset”  történik, fontos, hogy olyan kiegészítők álljanak a rendelkezésünkre, mint a folteltávolító eszköz vagy a teljes folteltávolító csomag. Ezek  lehetővé teszik a szőnyeg azonnali és egyszerű tisztítását.
  • Alacsony nedvességtartalmú szőnyegtisztító gép. A kedvtelésből tartott állatok piszkának elhárítása után fontos a másnapi ellenőrzés a maradványok és az elhúzódó szagok érdekében. Egy átfogó szőnyegtisztító programot kell bevezetni, függetlenül az állatbarát épület házirendjétől. Az alacsony nedvességtartalmú szőnyegtisztító rendszerek lehetővé teszik a gyakori kezelést és megakadályozzák az állandó foltok és szagok kialakulását.

 

Tiszta mancsokkal a Tiszta szőnyegekért

 

Az irodai kutyák segíthetnek a vállalat kultúrájának kialakításában és fejlesztésében. Adott esetben vonzzák és segítenek megtartani a legjobb tehetségeket egy szervezeten belül. Az épületek tulajdonosai számára előnyös lehet a háziállatbarát üzletpolitika, mivel ezzel bővíthetik a potenciális bérlők körét. Noha számos előnye van annak, ha kedvenceink bebarangolják az irodát, kritikus fontosságú egy olyan terv kidolgozása, amely megelőzi és megoldja az állatokkal előforduló kellemetlen, de elkerülhetetlen incidenseket. Megfelelő eszközök, tisztítószerek és irányelvek alkalmazásával az épületek magabiztosan tudják fogadni az épületben tartózkodókat és szőrös barátaikat egyaránt.

 

Szeretne többet megtudni az általunk alkalmazott módszerről?

Amennyiben szeretné részletesebben megismerni vagy akár személyesen is megtapasztalni a módszer előnyeit, akkor kérjen saját helyszíni bemutatót. Keressen fel minket, és érdeklődjön a lehetőségekről a [email protected] email címen vagy a +36 30 629 2952 telefonszámon!