fbpx

A szőnyegtisztító gép típusa: A megfelelő Smart Care TRIO méretének kiválasztása

 

Amennyiben új takarító vállalkozásban gondolkodik, vagy portfólióját bővítené  szőnyegtisztító szolgáltatásokkal, esetleg csak fel akarja frissíteni gépparkját, gondosan meg kell fontolnia a megfelelő típust és méretet a szőnyegtisztító gép kiválasztásakor. A legtöbb takarítással foglalkozó cég és a létesítmények üzemeltetői olyan rendszerek mellett döntenek, amelyek alacsony nedvességtartalmú kristálykapszulás megoldást alkalmaznak. Ezzel minimalizálják a szőnyegtisztítás során alkalmazott nedvességet, ugyanakkor maximalizálják a foltok eltávolítását. Cikkünk segítséget nyújt a megfelelő méretű szőnyegtisztító gép kiválasztásában.

 

A szőnyegtisztító gép kiválasztása

A szőnyegtisztító gép méretének kiválasztásakor mindenképp vegye figyelembe a következő szempontokat:

A létesítmény mérete – A munkaerő általában a legnagyobb kiadások közé sorolható egy cég életében, ezért a maximális termelékenységre kell törekednie. Amennyiben olyan létesítménnyel foglalkozik, ami nagy nyitott terekkel rendelkezik, mint pl. a repterek, akkor Önnek valószínűleg a nagyobb munkaszélességű gépek felelnek meg. Ehhez képest egy kisebb irodának elegendő egy kisebb munkaszélességű gép is, ráadásul ez megkönnyíti a bútorok közti manőverezést is.

A Smart Care® gépek a következő termelékenységi rátákat kínálják:

  • Smart Care Trio 12” (30,5cm) Termelékenységi ráta ( 836 m2/óra )
  • Smart Care Trio 15” (38cm) Termelékenységi ráta ( 1087 m2/óra )
  • Smart Care Trio 20” (51cm) Termelékenységi ráta ( 1693 m2/óra )
  • Smart Care Trio 25” (63,5cm) Termelékenységi ráta ( 1917 m2/óra )

 

szőnyegtisztító gép kiválasztása

 

A létesítmény típusa és a várható gyalogos forgalom – A létesítmény mérete mellett fontos figyelembe venni annak célját és a gyalogos forgalom szokásait is. Például egy kongresszusi központban, amely egy esemény  alkalmával több ezer olyan látogatót fogad, akik végigsétálnak a szőnyegen, isznak és esznek, a nagy gép hatékonyabb lesz. Egy alacsonyabb napi gyalogos forgalommal rendelkező üzletnek alkalmasabb lehet a 30,5 vagy a 38 cm-es gép. A szállodák és a folyamatos karbantartást igénylő létesítmények általában egy 38 cm-es gépet választanak a szűk szobákban, valamint egy nagyobb gépet rendezvénytermek és más nyilvános helyiségek számára.

 

A szőnyegen lévő akadályok – A termelékenység maximalizálása érdekében meg kell vizsgálni közelebbről a létesítményen belüli esetleges akadályokat. Ilyen állandó akadályok lehetnek a fülkék, bútorok, válaszfalak, vagy ideiglenes akadályok. A szűk helyiségek körüli munkához kisebb, manőverezhetőbb gépre lesz szükség a szőnyeg tisztításához. Ha a létesítményben sok a folyosó és a nyitott terület,akkor egy nagyobb gép  vásárlása a célszerűbb.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a nagyobb gépek általában nagyobb tartályokkal rendelkeznek. A legnagyobb gépnek 16 literes tartálya van, melyet csak 370 négyzetméterenként kell feltölteni. Eközben a kisebb gépek fele ekkora kapacitással rendelkezik.

 

Építse ki szőnyegkarbantartó gépparkját

A gépek mérete mellett az is fontos lehet, hogy hány darabra van szükség a szőnyeg hatékony tisztításához. A következő tényezők befolyásolhatják, hogy egy gépre, vagy nagyobb méretű flottára van szüksége.

 

Költségvetés – Számos létesítmény egyre inkább arra törekszik, hogy kevesebb befektetéssel többet érjen el. Ha a takarítási programra kevesebb pénz jut, és megfelel egy kis vagy közepes méretű, tartós karbantartást igénylő létesítmény profiljának, akkor a 30,5 cm munkaszélességű gép használatát ajánljuk. Elég kicsi ahhoz, hogy a bútorok körül mozogjon, és elég széles, hogy a folyosókat is gyorsan kezelje. Ha cége több létesítményben nyújt szolgáltatás, és több gépre is van keret, az elősegítheti a szőnyegápolás gyorsabb befejezését, és idővel bővítheti vállalkozását.

 

A szőnyegkarbantartó csapat mérete – Bizonyos esetekben az üzemeltetők a nagyobb területeken számos alkalmazottat bíznak meg a szőnyeg karbantartásával kapcsolatban a termelékenység növelése érdekében. Ehhez több gépre van szükség. Alapszabályként vegye figyelembe a használt porszívók mennyiségét, és vásároljon ugyanannyi szőnyegtisztító gépet.

 

A gépek tárolása és szállítása – Határozza meg, hogy a gépeket egy, vagy több eltérő helyszínen használják. Ha a berendezésnek a helyszínen kell maradnia, és korlátozott tárhely áll rendelkezésre, akkor körültekintően kell megterveznie a darabszámot.  Az irodaházak üzemeltetői általában egy gépet jelölnek ki épületenként, így nem kell foglalkozniuk a szállítással. A takarító cégeknek viszont a helyszínek közti  szállítás okozta nehézségekkel is kalkulálniuk kell. Ilyenkor mindig vegye figyelembe, hogy az alkalmazottak képesek legyenek a mozgatásra.

 

A tiszta szőnyeg elérése

 

Az egyik legdrágább hiba, amit egy létesítményvezető elkövethet a szőnyegápolással kapcsolatban, hogy nem vásárol olyan gépet, amely megfelelő méretű lenne a szóban forgó munkához. A túl kicsi vagy túl nagy gép kiválasztása hatással lesz arra, hogy az alkalmazottak mennyire hatékonyan és nyereségesen tudják elvégezni a szőnyegtisztítást.

Függetlenül attól, hogy melyik méretű gépet választja, fontos kiképezni az alkalmazottakat annak megfelelő alkalmazására. Határozza meg az igénybevétel szintjét, és ennek megfelelően állítsa be a tisztítási folyamatot.

Tartsa karban a berendezést, hogy jó állapotban legyen. Ez magában foglalja a gép letörlését, a permetező szivattyú leöblítését és a gyűjtőtálca kiürítését minden használat után. A kefék rendszeres forgatása és cseréje sem elhanyagolható, mivel ezek az idő múlásával elhasználódnak.

 

Sokféle szőnyegtisztító gép létezik, de csak a Smart Care TRIO gépekkel lesz képes elérni a ”Wow” hatást! Ha szeretné egy profi takarító cég segítségét kérni vagy részletesebben megismerni a módszer előnyeit, keressen minket bizalommal!  Érdeklődjön a lehetőségekről a [email protected] email címen vagy a +36 30 629 2952 telefonszámon!