fbpx

A tél folyamán az irodákban lévő szőnyegek fokozottabb szennyeződésnek vannak kitéve.

 

A hideg, nedves időjárás következtében a foltok és az elszíneződések gyakrabban jelennek meg ezekben a kritikus téli hónapokban. A szőnyeges területek tisztaságának megőrzése érdekében az üzemeltetőknek extrán készülniük kell az évszak okozta lehetséges problémák kezelésére. Olvasson tovább, hogy többet tudjon meg a téli szőnyegtisztítással kapcsolatos legfontosabb kihívásokról és azok megoldásairól!

 

A téli szőnyegkárok minimalizálása

 

A koronavírus-járvány miatt a „home office” fogalma már jó ideje forog a munkaerőpiaci köztudatban, de számos munkahelyen elkerülhetetlen a személyes jelenlét. Napjainkban a dolgozók munkába járási szokásai jelentősen eltérhetnek a korábbi évektől, de a téli szezonban továbbra is lesznek olyan emberek, akik gyalog, tömegközlekedéssel, vagy egyéb módon kénytelenek bejárni munkahelyükre. A vírus okozta aggodalmak nagyon magas szintre emelték a higiéniai elvárásokat, így óriási felelősség hárul az  irodák üzemeltetőire, hogy biztonságos környezetet teremtsenek az ott dolgozók számára.

 

Szőnyegtisztítási tanácsok a télen

 

Győződjön meg arról, hogy az Ön által kezelt létesítmény mindig készen áll az ott dolgozók és a látogatók fogadására az alábbi problémák kiküszöbölésével:

 

1.Probléma: A tél fokozott nedvességet eredményez beltérben.

A tél havat, jeget és ónos esőt hoz, néha naponta. Ennyi nedvesség mellett az olvadó hó és jég könnyebben bejut az épületekbe. Igaz sokan hozzászoktak ahhoz, hogy a felesleges havat a bejárati szőnyegnél eltávolítsák bakancsukról a létesítménybe belépve, de a szőnyeg nem tudja az összes nedvességet magába szívni. A szőnyeg hamar túltelítetté válik, és ez penészesedéshez vezethet.

Megoldás: Fontos, hogy a szőnyeget megfelelő technológiával tisztítsuk és ne használjunk túlzott nedvességet az eljárás során. Válasszon alacsony nedvességtartalmú módszert, amely az általános szőnyegtisztítás vízhasználatának  töredékével dolgozik és lehetővé teszi a szőnyeg kiszáradását körülbelül 30 percen belül. Ügyeljen arra, hogy a bejáratnál lévő szőnyeges területet kiterjessze, és átmenetet képezzen a kemény felületekig.

 

2.Probléma: A latyak nem kívánt nyomokat hagy a szőnyegen.

A téli időjárás sárfoltokat okozhat az épületben, ha a hó szennyeződéssel keveredik. Ha az ügyfelek vagy az alkalmazottak latyakos cipővel közlekednek az épületen belül, az szembetűnő foltokhoz vezethet, különösen a világos színű szőnyegek esetén. A foltok pedig rossz üzenetet közvetítenek a létesítmény tisztaság iránti elkötelezettségéről.

Megoldás: Ne hagyja, hogy a sáros cipőtalpak maradandó nyomot hagyjanak. Tájékoztassa az alkalmazottakat, hogy  hagyják megszáradni a sarat, majd porszívózással  távolítsák el a laza szennyeződéseket, amint lehetséges. A fennmaradt szennyeződésekhez használjanak olyan megbízható folteltávolító szert, ami  a száradást is felgyorsítja.

 

3.Probléma: A jégolvadást segítő termékek szintén okozhatnak foltokat.

Számos létesítmény megpróbálja megfékezni a csúszós jégfoltok kialakulását parkolókban és a bejáratok közelében. Ezt általában sót vagy homokot tartalmazó termékek kiszórásával próbálják elérni. Sajnos ezek a kis részecskék a cipőtalpakról szintén az épületbe juthatnak. A só és a homok beágyazódik a szőnyegszálak közé és negatívan befolyásolhatja megjelenését. A jegesedést megszüntető só különösen problémás, mivel kellemetlen fehér csíkokat okoz, ami a sötét színű szőnyegen még hangsúlyosabb.

Megoldás: Annak érdekében, hogy ezek részecskék ne telepedjenek meg  szőnyegben, a személyzetnek rendszeresen porszívóznia kell a bejáratok közelében. Erre a legmegfelelőbb eszköz egy CRI minősítésű porszívó használata. A szőnyegen lévő fehér foltok eltávolításában pedig egy pH értéket kiegyensúlyozó tisztítószer lesz a segítségünkre.

 

4.Probléma: A télen gyakrabban fogyasztott forró italok kiömlése bármely pillanatban megtörténhet.

Bár a létesítmények olyan intézkedéseket vezethetnek be, amelyek korlátozzák a kiömlött folyadékok előfordulását, szinte lehetetlen teljesen megakadályozni őket. Mivel egyre többen választják a forró csokoládét, kávét, teát vagy a leveseket egy hideg téli szezonban, készen kell állni az esetleges kiömlések elhárítására, mielőtt maradandó foltokká válnának.

Megoldás: Szerencsére egy alacsony nedvességtartalmú szőnyegtisztító rendszerrel gyorsan kezelheti a problémát. Ez a leghatékonyabb megoldás, ami szőnyegszálak megemelésével  könnyen és gyorsan eltávolítja a szennyeződéseket. Ezáltal nemcsak a felületi foltok maximális eltávolítása válik lehetővé, hanem a szőnyeg mélyén elhelyezkedő részecskéké is.

 

A megfelelő felszereléssel, eszközökkel és vegyszerekkel a kezükben a létesítmények tisztaságáért felelős alkalmazottak magabiztosan vállalhatják a szőnyegtisztítás nehéz kihívásait a hosszú téli hónapokban is.

Ha szeretné egy profi takarító cég segítségét kérni vagy részletesebben megismerni a módszer előnyeit, keressen minket bizalommal!  Érdeklődjön a lehetőségekről a [email protected] email címen vagy a +36 30 629 2952 telefonszámon!