fbpx

Ipari porszívó, mint kulcsfontosságú eszköz

 

Az üzemeltetést biztosító létesítményeknek számos különféle feladatot kell kezelniük, amelyek befolyásolják a bérlők és a látogatók elégedettségét. A szőnyegkarbantartást és az ahhoz szükséges ipari porszívó alkalmazása is ezek közé sorolandó. A padlóburkolat gyakran az első, amit az emberek észrevesznek egy létesítménybe belépve. Ennek eredményeként a megjelenése hosszú távon és észrevehetően befolyásolhatja a szervezetet. A The Harris Poll felmérésből kiderült, hogy az amerikaiak többsége (93%) szerint az olyan piszkos szőnyegek, amin pl. foltok, állati szőr vagy ételmaradék található, negatívan befolyásolják az adott vállalkozásról / szervezetről alkotott véleményt.

Az intézmények üzemeltetőinek gondosan meg kell választaniuk a szőnyeg karbantartásához használt összes eszközt, felszerelést és vegyszert. Mindenekelőtt a hatékony ipari porszívó a legfontosabb. Enélkül az alkalmazottak nem tudják hatékonyan előkészíteni a szőnyeget a takarítás egyéb formáihoz. A piacon fellelhető sok lehetőség mellett fontos, hogy a létesítmény vezetői megértsék a minőségi ipari porszívók fontosságát és a nem megfelelőek negatív hatásait. E tudás birtokában képesek lesznek olyan eszközöket biztosítani a munkavállalók számára, amelyek segítik a szőnyegek karbantartását egész évben.

 

A gyenge porszívó negatív hatásai

 

Miért olyan fontos az ipari porszívó minősége és teljesítménye? Figyelembe kell venni a következő tényeket:

  • A tisztátalan szőnyeg egyéb feltételezésekhez vezethet a létesítmények megfelelő karbantartásával kapcsolatban. Egy amerikai kutatás szerint az 58% -uk azt fogja feltételezi, hogy az egész létesítmény karbantartásával probléma van. Csak a szőnyeg piszkos, de a látogatók azt gondolják, hogy az egész létesítmény területén elhanyagolják a tisztasági előírásokat. A COVID-19 körüli aggodalmak miatt az üzemetetőknek most elsődleges prioritásnak kell lennie, hogy biztosítani tudják a bérlők és látogatóik környezetét.

 

  • A szőnyeg tisztaságának hiánya üzletek elvesztéséhez vezethetnek. A Harris közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak 56% -a alternatív létesítményt keresne, ha a jelenlegiben piszkosak a szőnyegek. Ezenkívül csaknem egyharmaduk (31%) soha nem térne vissza a létesítménybe. Így a szőnyegnek minden nap a legjobban kell kinéznie, különben a létesítményüzemeltetők számára nehézségekbe ütközhet az új bérleti szerződések biztosítása.

 

  • A piszkos szőnyeg rövidebb látogatásokat eredményez. A kutatás azt is megállapította, hogy az amerikaiak fele kevesebb időt töltene piszkos szőnyeggel rendelkező létesítményben. Az intézményekben sok bérlőnek gyakran van látogatója, és kár lenne, ha ezek az ügyfelek rövidre zárnák látogatásukat a létesítmény szőnyegének állapota miatt.

 

  • A tisztátalan szőnyeg negatív szóbeszédet és véleményeket okoz. A Harris Poll felmérése feltárta, hogy az amerikaiak 47% -a elmondja barátainak, családtagjainak vagy kollégáinak a tisztaság hiányát egy piszkos szőnyegű létesítményben. Eközben csaknem minden negyedik (24%) negatív online értékelést írna a létesítményről. Így a piszkos szőnyeg nemcsak a jelenlegi bérlő vagy látogató csalódását okozhatja, hanem visszatarthatnak másokat az esetleges bérlői ajánlásoktól.

 

Az ipari porszívók minőségének szempontjai

 

A porszívók fontos befektetésként szolgálnak a létesítményüzemeltetők számára. Tény, hogy a porszívózás az egyik alapköve a négy sarkalatos szőnyegkarbantartási eljárásnak, ami magában foglalja a szőnyeg telepítése előtti   folyamatokat, a megelőző karbantartásokat, az ideiglenes karbantartási és a melegvizes extrakciós munkálatokat. A napi rendszerességű porszívózás elősegíti a szőnyeg jobb kezelhetőségét a takarítás következő szakaszában.

  • Design – Egyes létesítmények az álló porszívót, míg mások inkább hátra szerelhető  vagy a hagyományos guruló tartályos porszívót részesítik előnyben. A nagyon nagy területek fenntartása érdekében a létesítményüzemeltetők megvásárolhatják ezeket, így kiküszöbölhetik a takarító cégek ismétlődő mozgásaival járó stressz egy részét. Mindenképp figyelembe kell venni a igényeket, valamint a könnyű használatot, főleg ha egy újabb és modernebb termék jelenik meg a piacon.

 

  • Független tesztelés – Elkerülheti az olyan porszívók kiválasztását, amelyet később megbánhat, ha követi az olyan iparági ajánlásokat amelyek jó hírű forrásból származnak, mint a  Carpet and Rug Institute  (CRI). Az intézet olyan tanúsítási programmal rendelkezik, amely független tesztelési eredmények alapján osztályozza a porszívókat. A tanúsítvány szimbólumait azok a gépek kapják meg, amelyek megfelelnek a szennyeződések eltávolítására, a részecskék visszatartására és a szőnyeg megjelenésének fenntartására vonatkozó követelményeknek.

 

  • A beltéri levegő minősége – A beltéri levegő minősége egyre nagyobb gondot jelent az üzemeltetéssel foglalkozó intézmények számára, mivel a bérlők között olyan problémák merülhetnek fel, mint az asztma. A lehetséges szennyező anyagok szeretnek megtelepedni a szőnyeg felületén, ezért kulcsfontosságú, hogy hatékonyan eltávolítsuk ezeket anélkül, hogy a levegőbe kerülnének. Olyan porszívót válasszunk amelyik nagy hatásfokú részecske-levegő (HEPA) szűréssel rendelkezik. A Environmental Protection Agency (EPA) szerint a HEPA-szűrők „eltávolítják a por, a pollen, a penész, a baktériumok és a 0,3 mikron méretű levegőben lévő részecskék legalább 99,97% -át”.

Prioritásként kell kezelni a porszívózást

A porszívó minősége egyértelmű hatással van a szőnyeg megjelenésére, így rossz minőségű vagy sérült eszközök elégedetlen bérlőket, és látogatói panaszokat is eredményezhetnek. Mint ahogy azt a Harris Poll által végzett felmérés is bizonyítja, a piszkos szőnyeg tartósan befolyásolhatja a szervezet hírnevét és működését. A létesítményeknek megbízható felszereléssel, ideértve a porszívókat is, és megfelelő képzéssel kell ellátniuk csapataikat. Egyben prioritásként kell kezelni a porszívózást, és egy olyan karbantartási programot kell létrehozni, amely egy megnyugtató otthonos környezetet biztosít a bérlők számára.

 

A Spot Cleanic ipari porszívót és a CRYSTAL® tisztítószerek széles skáláját kínálja a Smart Care® TRIO gépekhez amik együttesen a leghatékonyabb szőnyegápolási módszert jelentik a jelenlegi piacon. További információkért forduljon csapatunkhoz a +36 30 629 29 52-es telefonszámon vagy látogasson el a www.spotcleanic.hu oldalra.