fbpx

Konferencia- és Rendezvényközpontok szőnyegeinek szerepe

 

A különböző konferenciáktól és üzleti találkozóktól kezdve a jótékonysági rendezvényeken és esküvőkön át a szállodák számos eseménynek adnak otthont. Az ezt szolgáló konferencia- és Rendezvényközpontok bérbeadása jövedelmező lehet az adott ingatlan számára, ezért mindig a legjobb arculatát kell mutassa vendégei számára. A fejlett audiovizuális eszközöktől, az elegáns berendezéseken keresztül az érintetlen padlószőnyegig a rendezvénytér minden aspektusa szerepet játszik a hangulatos környezet kialakításában és a létesítmény további üzleti tevékenységének biztosításában.

Sok szálloda a látványos szőnyegterveket választja, és ez igaz a rendezvényterek kialakításánál is. Bár ez a sokszínű és kreatív szőnyegválasztás a vendégek imponálására szolgál, el tudja riasztani a potenciális ügyfeleket, ha szennyezettek, foltosak és láthatóak a kopás jelei. A szőnyeg eltávolítása és cseréje a konferenciatermekben óriási kihívást jelenthet, különösen az egész évben sok rendezvénynek otthont adó szállodák számára. Ezen okok miatt olyan szőnyegeket kell választaniuk, amelyek fenntartják a rendezvényterek presztízsét, ugyan akkor ellenállóak a területek időközi takarításaival szemben.

 

Az rendezvényterek szőnyegeinek karbantartása

 

Ha padlószőnyegét minden alkalomra remek formába szeretné hozni, ismerje meg a következő bevált módszereket:

 

A konferencia- és rendezvényközpontok karbantartásához válasszon alacsony nedvességtartalmú kristálykapszulás-technológiát

 

Gyakran előnyben részesítik az alacsony nedvességtartalmú szőnyegtisztító rendszereket, mivel rendszeres használatukkal segítik a szőnyeg állandó tisztaságának elérését. A szőnyegtisztító gép keféi ugyanis felemelik a szőnyeg szálait és a tisztítószert képesek a szálak közé juttatni. A szőnyegszálak tövében lévő beágyazott szennyeződéseket kiemelik, és a szőnyeg felületén lévő foltokat is kiszedik. Mivel a tisztítószer a szennyfoltot tiszta polimerként bekebelezi, a szőnyegen nem maradnak ragadós maradványok, mint más takarítási módszerek esetében. A kristályos polimereket egyszerű porszívózással távolítják el, és a szőnyeg perceken alatt meg is szárad, mivel az alacsony nedvességtartalmú folyamat sokkal kevesebb vizet használ.

Győződjön meg arról, hogy a gép rendelkezik-e olyan tulajdonságokkal, amelyek fokozzák a tisztítási eredmények elérését, a hatékonyságot és az ergonómiát. Ide tartoznak azok az eszközök, amelyek két vagy három forgókefével, gépre szerelt oldattartállyal és integrált szennygyűjtővel rendelkeznek a törmelék felszedéséhez, valamit egyszerű a kezelésük. Egyes gépek olyan tisztítószereket igényelnek amelyeket külön tartályokban kell cipelni a tisztítási folyamat közben, így akadályozzák a termelékenységet, és az alkalmazottak is lassabban végeznek ugyan azon feladattal.

 

Találja meg a megfelelő vegyszereket a karbantartási folyamat minden lépéséhez

 

Az események nagy gyalogosforgalmat is jelentenek, ami óhatatlanul folyadék kiömléseket és foltokat eredményezhet a szőnyegen. Annak érdekében, hogy a foltok ne állandósuljanak, tartsanak kéznél egy megbízható vegyszer családot a legkeményebb foltok eltávolításához is. Válasszon olyan termékeket amik a vörös étel- és ital, valamint a sófoltokat, sőt olajat és zsírt is képesek eltávolítani.

 

Képezze a személyzetet a rendszer megfelelő használatára a hatékony karbantartás eléréséhez

 

Szánjon időt az alkalmazottak oktatására, hogy tudják, melyik tisztítószert alkalmazzák a folteltávolításhoz, az ideiglenes karbantartáshoz és a mélytisztításhoz. A gyakorlati képzés azt is biztosítja, hogy a személyzet megértse a gép kezelését és gyakorolni tudja azt. Ne felejtse el bemutatni, hogyan kell karbantartani a gépet (a kefék forgatásával, a szivattyú és a permetező fúvóka öblítésével és a gyűjtőtálca tisztításával) minden használat után. Ha elvégzi ezeket a lépéseket a tisztítás végén, akkor győződjön meg arról, hogy a gép készen áll a következő használatra, és a berendezés jó állapotban van.

 

Készítsen szőnyegtisztítási ütemtervet a konferencia- és rendezvényközpontok karbantartásához

 

Miután kiválasztotta szőnyegtisztító gépét és tisztítószereket, itt az ideje, hogy kidolgozzon egy ütemtervet a takarítást végző személyzet számára. Ez arra ösztönzi az alkalmazottakat, hogy végezzenek napi ellenőrzést a szennyeződések és foltok ellen, hogy minél előbb kezelhessék őket. Ezután állítson be egy ismétlődő naptárat az időközi karbantartáshoz, hogy az alkalmazottak tudják, mikor és hol kell takarítaniuk a műszak alatt. Ennek az ütemtervnek a betartása elősegíti, hogy meghosszabbítsák a mélytisztítás közötti időt, és sokkal hosszabb élettartamot nyújtsanak a szőnyegnek, ami jobb a környezetre gyakorolt hatás szempontjából.

 

Saját meghívód a sikerre

 

A szálloda vendégei, akik fizetnek egy ingatlan tárgyaló- és rendezvénytereinek bérléséért, elvárják, hogy tiszta és hívogató legyen. Mivel sok szálloda a konferencia- és rendezvényközpontok megtervezésekor nagyon átgondolja a szőnyegválasztást, fontos, hogy a padló idővel jól karbantartott legyen. Ezzel a szőnyeg cseréjének rettegett folyamatát is elkerülheti. A megfelelő szőnyegtisztító rendszer megléte és rendszeres használata a kulcs ahhoz, hogy a szennyeződések és foltok ne befolyásolják negatívan a vendég tapasztalatait és a szálloda hírnevét.

 

Európa szállodái a Smart Care®TRIO gépeire, valamint a CRYSTAL® technológiához használt termékekre támaszkodnak szőnyegük fenntartásában. Ha többet szeretne megtudni ezekről a termékekről, látogasson el a www.spotcleanic.hu webhelyre, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 30 629 29 52-es telefonszámon, illetve a [email protected] email címen.