fbpx

A koronavírus (COVID-19) folyamatos előretörése továbbra is uralja a médiát, és naponta új embereket fertőz meg szerte a világban. Kína központi bankja alapos tisztítási megoldásokat alkalmaz, még a készpénzét is megsemmisíti, amely valószínűleg koronavírussal fertőzött. Az irodák, iskolák, kórházak és szállodák gyakrabban alkalmazzák az érintett felületek tisztítását, fertőtlenítését és sterilizálását, hogy megfékezzék a fertőzés terjedését. Ez idő alatt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a szőnyeg tisztítása és az azt követő megfelelő karbantartása milyen fontos az épületekben. Figyelembe véve a tisztítás és fertőtlenítés közötti különbségeket, a fertőtlenítőszerrel kezelt szőnyegek segítik a legjobban a létesítmények üzemeltetőit. Használatukkal megóvhatják bérlőiket, látogatóikat, valamint a szőnyegbe történt befektetésüket.

 

A szőnyeg tisztítása, a fertőtlenítés és sterilizált felületek közti különbség

 

Még nem tettek közzé hivatalos kutatást arról, hogy a COVID-19 milyen hosszú ideig képes megélni a különböző felületeken. Az Egészségügyi Világszervezet viszont megjegyzi, hogy „a koronavírusok néhány órán át vagy akár több napig fennmaradhatnak a felületeken”. Ezért kritikus, hogy az épületek üzemeltetői nagy figyelmet fordítsanak mind a hideg, mind a melegburkolatok kezelésére, beleértve a szőnyegeket is. Tekintsük meg a szőnyegek tisztítása és fertőtlenítővel való kezelése közötti különbségeket:

 

 

Hogyan tisztítsuk meg a szőnyeget?

 

A Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) szerint a szőnyegek gyakran ajánlottak olyan létesítményekhez, mint az iskolák és az egészségügyi intézmények, mivel a szőnyeg „por, szennyeződés, pollen, penész spórák, peszticidek és más anyagok tárolójaként szolgál”. Noha a szőnyeg elősegíti a beltéri levegő minőségének javítását (IAQ), fontos a szőnyeget rendszeresen alaposan tisztítani, hogy eltávolítsák a szennyeződéseket és más potenciálisan káros részecskék felhalmozódását, amelyek mélyen a szőnyegrostok közé rakódnak le.

A szőnyeg megfelelő tisztításához először használjon olyan ipari porszívót, amely Carpet and Rug Institute tanúsítvánnyal van ellátva. Fontos az is, hogy a porszívó nagy hatékonyságú (HEPA) részecskeszűrőkkel legyen ellátva, ami csapdába ejti a levegőben lévő részecskék 99,97% -át. Biztosítani kell a porszívók megfelelő karbantartását, mivel a hibás vagy rosszul kialakított szűrők nem képesek megtisztítani a felületen felhalmozódott szennyeződéseket.

Ezt követően használjon alacsony nedvességtartalmú kristálykapszulás tisztítást, amelynél kevesebb vízfelhasználásra van szükség, így lehetővé teszi a szőnyegek gyorsabb száradását. Használjon olyan három hengerkefés takarítógépet, amely felemeli a szőnyegszálakat, majd a megfelelő tisztítószereket szétoszlatja a szálak teljes felületén fentről lefelé. A gépnek képesnek kell lennie arra, hogy viszonylag rövid időn belül megtisztítson nagy területeket. A Spot Cleanic Smart Care® Trio óránként több mint 1500 négyzetméter nagyságú területet is képes megtisztítani akaddálymentes területen. Válasszon hozzá kiváló minőségű tisztítószereket, amely minimális erőfeszítéssel segítik tisztán tartani a létesítményt.

 

Hogyan alkalmazzunk a fertőtlenítőszeres eljárást a szőnyeg tisztítása során?

 

A szőnyeget hidrogén-peroxiddal lehet kezelni!

A szőnyeg karbantartásához használjon egy olyan terméket, mint a Crystal® Quick Restore, amely 1,75% hidrogén-peroxidot tartalmaz. A szőnyegek tisztításakor alkalmazzanak dupla koncentrációjú oldatot két 350 ml-es palack felhasználásával 1:10 arányban. Ez a hidrogén-peroxid százalékát 3,5% -ra növeli. Fontos azonban, hogy ne lépje túl a 4%-ot, mivel az ennél magasabb hidrogén-peroxid szint potenciálisan károsíthatja a természetes szőnyegszálakat. A gép keféinek megfelelő kezelése elősegíti a kórokozók későbbi továbbterjedését. A fehérítő használata helyett tisztítsa ecetsavval vagy peroxid oldattal. Használjon tanúsítvánnyal ellátott fertőtlenítő törlőkendőt vagy spray-t a készülék tisztításához. Ügyeljen a megfelelő személyi védőfelszerelésre (PPE), például viseljen kesztyűt, hogy megakadályozza a baktériumok, vírusok terjedését, és kövesse a gyártói utasításokat. Fontos megjegyezni, hogy míg a Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) szerint a létesítményekben képesek sterilizálni a kemény felületeket, pl.: munkalapokat és a hidegburkolatokat, egyetlen fertőtlenítőszer sem képes a melegburkolatokat, például a szőnyegek maximális fertőtlenítésére!

 

Fókuszban a koronavírus

 

A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) kijelentették, hogy a koronavírus tovább terjedhet 2021-re. Mivel minden nap több fertőzést és halálesetet regisztrálnak, az intézményeknek megfelelő stratégiával kell rendelkezniük a terjedés csökkentése érdekében. A szőnyegek tisztítása és fertőtlenítős kezelése közötti különbségek áttekintése lehetővé teszik az üzemeltetők számára, hogy megértsék ezeknek a folyamatoknak a lehetséges korlátait, és kiválasszák a legjobb megoldásokat a bérlők, az alkalmazottak, a diákok, a vendégek és az épületben ingázók védelme érdekében. Ezután a szokásos szőnyegkarbantartási és tisztítási folyamatok betartása mellett, az erre a célra használt eszközök, gépek és vegyszerek biztosítják, hogy a létesítmények minden melegburkolatát megfelelően kezeljék, amelyek hordozhatnak kórokozókat. A szőnyeg tisztításának és a fertőtlenítős kezelések gyakoriságának növelése a betegség terjedésének kritikus időszakában segíthet megfékezni a járvány terjedését, például a koronavírus hatásait. A tisztaság fenntartása a veszély csökkenése után is fontos a jövőbeli járványok elterjedésének megakadályozása érdekében.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, és érdeklődjön a lehetőségekről a [email protected] email címen vagy a +36 30 629 2952 telefonszámon! Hogy az alacsony nedvességtartalmú kristálykapszulás technológia miként támogathatja a létesítményeket ebben a nehéz időszakban, további információért látogasson el a www.spotcleanic.hu oldalra.