fbpx

Szőnyegtisztító vegyszerek kiválasztása – Folt Akadémia

 

Azok az építőipari vállalkozók, akik szőnyegkarbantartást végeznek, mindig el akarják kerülni a panaszokat és pótmunkákat az ügyféloldalról. A megfelelő eljárás bevezetése kulcsfontosságú a szőnyegek időben történő tiszta megjelenésének és az ügyfelek elégedettségének fenntartása érdekében a versenyszférában. Az általános megoldásokkal ellentétben az alacsony nedvességtartalmú kristálykapszulás módszer a legnépszerűbb a szőnyegkarbantartás területén, mivel lehetővé teszi a szőnyegek sokkal gyorsabb száradását. Akár új a vállalkozása, akár tapasztalt az alacsony nedvességtartalmú karbantartás területén, számos tényezőt kell figyelembe venni a szőnyegtisztító vegyszerek helyes kiválasztásánál.

 

 

A szőnyegtisztító vegyszerek segítenek az elkerülhetetlen foltokkal való találkozásnál

 

A szőnyegre kiömlő foltok elkerülhetetlenek a létesítmény típusától függetlenül. A repülőtereken az időhiányban  szenvedő utasok gyakran rohannak és a kapuknál kénytelenek enni, mielőtt felszállnának a gépre, e miatt szennyeződéseket hagynak maguk mögött a szőnyegen. Az egyetemi könyvtárakban és a hallgatói központokban a  késő esti tanulás alkalmával a hallgatóknak gyakran kiömlik a kávéjuk . A kiskereskedelmi üzletekben az ügyfelek egész évben füves, sáros és sós foltokat visznek be magukkal az épületbe, amelyek csúnya nyomot hagynak a szőnyegen.

Az alacsony nedvességtartalmú karbantartási eljárás rendszeres elvégzése segít az üzemeltetőknek abban, hogy a szőnyeg mindig egységes megjelenést biztosítson. Ez a módszer a speciális tisztítószereken alapszik, ami a felhalmozódott szennyeződést bekebelezi, eltávolítja a foltokat és visszaállítja a szőnyegek színét. Az alacsony nedvességtartalmú eljárás pedig biztosítja, hogy a szőnyeg kb. 30 perc után megszáradjon.

 

Kiválasztási szempontok

 

Számos szempontot kell figyelembe venni, amikor a legjobb szőnyegtisztítószerek piacán vannak, mivel nem minden termék minősül alkalmasnak és mások az összetevőik. A épületüzemeltetőknek a következőkre kell összpontosítaniuk annak érdekében, hogy az általuk használt termékek megfelelőek legyenek a munkához:

A minőségi kristálykapszulás módszer tulajdonságai

 

Sok hasonló termék van a piacon és a létesítménygazdáknak olyan megoldásokat kell keresniük, amelyek kristályosító polimereket és mosószer-összetevőket is tartalmaznak. Ez biztosítja, hogy a termék teljesen bekristályosítsa a szennyeződéseket, amelyeket ezután rendszeres porszívással eltávolíthatunk. Egyes termékek egy bevonat réteget hagyhatnak a szőnyegen, valamint ragacsos maradványokat, amelyek vonzzák a koszt. A minőségi tisztítószerek gondos ellenőrzése azért is fontos, hogy elkerüljük a későbbi problémákat az összeférhetetlen összetevők miatt.

Green Seal tanúsítvány megléte

 

Green Seal tanúsítvánnyal azok a hatékony, biztonságos termékek rendelkeznek, melyek használata során hatásuk átlátható. Ez azért fontos, mert a környezetre gyakorolt hatásuk és a létesítményben dolgozók egészsége kulcsfontosságú. A Green Seal egy vezető ökocímke – a jelöléssel ellátott termékek megfelelnek vagy meghaladják a fenntarthatósági kritériumokat. A szőnyegkarbantartási vegyszerek böngészésekor olyan termékcsaládot keressünk, amelyet egy szakértői csoport alaposan megvizsgált. Használjon olyat, amely nem tartalmaz az asztmát súlyosbító anyagokat, vagy krónikus inhalációs toxicitású összetevőket. A termékeknek alacsony VOC-tartalmúaknak kell lenniük, hogy megakadályozzák a légszennyezettséget az olyan érzékeny területeken, mint az iskolák, a napközi és a hosszú távú gondozást igénylő létesítmények.

Gyapjúszőnyegen történő használatra alkalmas

 

A WoolSafe® szervezet független teszteket végez annak meghatározására, hogy a gyapjúszőnyegek és lakberendezési szövetek ápolására szolgáló termékek megfelelnek-e a teljesítmény- és biztonsági előírásoknak. Győződjön meg arról, hogy a kiválasztott tisztítószer rendelkezik-e a WoolSafe tanúsítvány jelölésével. Keressen más jelöléseket a szervezettől, ha biztos akar lenni a használhatóságában. Keressen olyan megoldást, amely segíti a színes szőnyegek ragyogását, ugyanakkor eltávolítja az étel és ital foltokat.

A különböző foltok eltávolításának lehetőségei

 

Számos különféle szennyeződés-elleni megoldással szeretné bővíteni a szőnyegkarbantartási arzenálját? Fontolja meg az olyan ipari szőnyegtisztító megoldásokat, amelyeket kifejezetten az olyan foltok elleni küzdelemre terveztek, mint az olaj, a zsír, a színes foltok, a vizelet és hányás. A rendelkezésre álló különféle megoldásokkal mindig naprakész lehet az összes folt eltávolítására.

 

A szőnyegtisztító vegyszerek helyes használata

 

A szőnyegek tisztítás módszerének megfelelő kiválasztása elengedhetetlen a szennyeződések eltávolításának és a padlóburkolat beruházás megóvásának érdekében. Szintén fontos tényező a személyzet alapos felkészítése. A munkavállalókat meg kell tanítani a szőnyeg szemrevételezéses ellenőrzésére, hogy be tudják azonosítani a foltok típusát. Az alkalmazottaknak tudniuk kell a szőnyegtisztító vegyszer helyes alkalmazását, hogy mikor és hogyan kell használni őket. Ha megértik, hogyan lehet  szakszerűen használni őket, akkor jobban tudják majd kezelni a nem kívánt foltokat.

Az ideiglenes karbantartáshoz megfelelő gépekre és eszközökre is szükség van a szőnyegfoltok hatékony eltávolításához. Használjon olyan gépeket, amelyek ellentétesen forgó kefékkel rendelkeznek és felemelik a szőnyegszálakat. A gépnek rendelkeznie kell futóművel, amely védi a keféket, ha nincs használatban, valamint beépített tartállyal, hogy megkönnyítse az alkalmazottak számára a szőnyegek karbantartását. A mai gépek különféle szélességekben kaphatók, amelyek lehetővé teszik az építőipari vállalkozók számára, hogy a leghatékonyabb megoldást használják a különböző területeken. A kisebb kézi eszközök szintén segíthetnek a gyors kezelésében.

A legjobb szőnyegkarbantartási rendszer egyesíti a megfelelő tisztítószereket, gépeket és egyéb eszközöket. Ha időt szán ezen megoldások gondos kiválasztására az hosszú távon megtakarítást és elégedettséget jelent ügyfelei számára.

 

A Spot Cleanic a CRYSTAL® tisztítószerek széles skáláját kínálja a Smart Care® TRIO gépekhez amik együttesen a leghatékonyabb szőnyegápolási módszert jelentik a jelenlegi piacon. További információkért forduljon csapatunkhoz a +36 30 629 29 52-es telefonszámon vagy látogasson el a www.spotcleanic.hu oldalra.